Geldinzameling voor structureel onderwijs in Griekse vluchtelingenkampen

Business as a force for good
Bij Blyde Benelux worden we blij van mensen die vastberaden zijn een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Als duurzaam pr-bureau werken we voor duurzame merken en sociale ondernemingen’ met de missie ‘creating a positive footprint worldwide’. Om de transitie naar een duurzame en sociale economie te versnellen, bundelen we onze krachten met pioniers op het gebied van duurzaamheid, impactvolle merken en verschillende stichtingen. Sinds 2019 zijn we bovendien B Corp gecertificeerd en behoren we officieel tot de club van bedrijven – Tony’s Chocolonely, Patagonia etc. – die business as a force for good gebruiken.

Hulp aan kids in Griekse vluchtelingenkampen
Naast onze deelname aan Pledge 1%, vrijwillige en structurele betrokkenheid bij The Present Movement, TEDxAmsterdamWomen en Net4Kids, steunen we dit jaar het belangrijke en mooie werk van stichting Happy Caravan. Happy Caravan, ooit gestart in een caravan, runt scholen in Griekse vluchtelingenkampen en geeft kinderen tussen de 4 en 15 jaar dagelijks les. Jaarlijks arriveren hier nog steeds duizenden vluchtelingen waarvan 37.000 kinderen. De missie van Happy Caravan? Kinderen die in een crisissituatie leven onderwijs bieden en meegeven dat ze safe, seen en supported zijn. Happy Caravan geeft structuur aan hun dag en leert ze lezen, schrijven, rekenen en organiseert creatieve en sportieve activiteiten. De stichting heeft geld nodig om dit goede werk te blijven doen en de huur, het lesmateriaal en de docenten te betalen.

Bekijk hier een documentaire over Happy Caravan, gemaakt door Riksja Travel:

Doneer en garandeer onderwijs
Blyde gaat zich inzetten om de kinderen in de Griekse vluchtelingenkampen het schooljaar door te helpen. De kosten voor het draaiende houden van één school – er zijn er momenteel drie – zijn €2500 per maand. Dat is €18 per kind per dag. Doe jij ook mee zodat we de kids die les krijgen van Happy Caravan het schooljaar door kunnen helpen?  

Doneer € 18,- om één kind één maand onderwijs te bieden 
Doneer € 36,- om twee kinderen één maand onderwijs te bieden 
Doneer € 54,- om één kind één seizoen naar school te kunnen laten gaan 
Doneer € 216,- om één kind het hele schooljaar door te helpen

Doneer een ander bedrag naar keuze om voor nóg meer impact te gaan!

Overmaken gaat eenvoudig via deze link. Je kunt zelf het bedrag invullen. We zijn ontzettend blij met jouw hulp! Houd ons in de gaten, want we lanceren binnenkort de website die bij deze inzamelingsactie hoort – daarop houden we live bij wat er binnenkomt. Bovendien maken we in april met het team van Blyde Benelux een impact-trip naar Happy Caravan om de handen uit de mouwen te steken. Klik hier om je e-mailadres achter te laten als we je op de hoogte mogen houden van het goede werk dat Happy Caravan verricht met jouw donatie.

Veel dank namens de teams van Blyde Benelux en Happy Caravan!

P.S. Doneer je liever goederen? Daar zijn ze bij Happy Caravan ook heel blij mee! Wil je een oude (maar werkende) laptop/iPad/camera of notitieboekjes/sokken/knutselspullen/Engelse voorleesboekjes doneren? We horen het graag en kunnen met UPS, partner van Happy Caravan, regelen dat alles naar Griekenland wordt verscheept.