New teamie alert! Sinds februari wordt Blyde versterkt door Aimée die tot en met juli meedraait als impact trainee. Met haar positieve instelling en enthousiasme kijkt ze ernaar uit om de komende maanden aan de slag te gaan. Wil je meer weten over Aimée? Lees dan haar interview! 

Je bent bezig met de opleiding Creative Business. Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij B Corp Blyde? 
Ik heb ervoor gekozen om stage te lopen bij Blyde omdat ik opzoek was naar een bedrijf dat echt ergens voor staat en zich onderscheid van anderen. Ik wilde mij graag meer verdiepen in pr en communicatie en in duurzaamheid. Toen kwam ik Blyde tegen, oftewel: dé perfecte match. 

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Hoe draag jij zelf bij aan een betere planeet? 
Ik draag zelf bij aan een betere planeet door mijn afval te scheiden, geen plastic tasjes te kopen maar in plaats daarvan katoenen tasjes, zo min mogelijk vlees te eten, boeken niet nieuw te kopen maar van mensen uit mijn omgeving te lenen of via de e-reader te lezen en binnen de stad overal op de fiets heen te gaan. 

Welke podcast zou jij iedereen willen aanraden om te luisteren? 
Ik raad de podcast ‘Zelfspodcast’ aan van Sander Schimmelpenninck (columnist/presentator) en Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer). Sander en Jaap zijn jeugdvrienden en hebben twee totaal verschillende karakters. De podcast is humoristisch en bovendien delen ze hun ongezouten mening maar al te graag. De podcast gaat ook vaak over serieuze onderwerpen en onderwerpen waar iedereen zich in kan herkennen. De combinatie van humor en serieuze onderwerpen vind ik het vermakelijkst aan de podcast. 

Wat is iets wat niemand uit het Blyde team van jou weet? 
Ik wil heel graag nog veel meer van de wereld zien en allerlei verschillende culturen leren kennen. Op mijn bucketlist staan reizen met familie, maar ook een solo-trip trekt me aan. Ik zou graag de Spaanse taal willen leren en een tijdje in het buitenland willen wonen. Waar? Dat weet ik nog niet, als er maar zon, zee, leuke mensen en lekker eten is! De bestemmingen waar ik sowieso nog graag heen wil zijn Kaapstad en Bali die staan voor nu het hoogst op mijn lijstje.  

Nu nog even niet aan denken natuurlijk, maar: in juni is je stage ten einde, heb je al een idee wat je daarna wilt gaan doen? 
Na mijn stage ga ik het derde jaar van mijn studie in. Ik wil graag een minor volgen waar ik mijn creativiteit nog verder kan ontwikkelen. Later wil ik namelijk graag bij een tijdschrift werken als creative director. Als ik mijn studie heb afgerond wil ik graag eerst meer van de wereld zien. Daarna wil ik graag meer ervaring opdoen in het werkveld en mijn cv verder opbouwen.