Maak kennis met Tirza (23), onze nieuwe collega die tot en met juni 2022 stage komt lopen. Met veel enthousiasme en passie is ze deze maand begonnen bij Blyde. Tirza beter leren kennen? Bekijk haar antwoorden op vijf vragen:

Je bent net begonnen bij Blyde! Hoe bevalt het tot nu toe?

Goed! Er hangt een hele fijne sfeer! Tijdens mijn sollicitatiegesprek was ik al meteen enthousiast en ik ben heel blij dat ik daarna de keuze heb gemaakt om hier stage te gaan lopen. Het ritme is wel nog wennen moet ik zeggen, ik was als student toch een beetje lui geworden door corona en nu zit ik ineens weer op kantoor van 9 tot half 6. Gelukkig is dat met koffie en het gezelschap wel goed vol te houden!

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Wat betekent duurzaamheid voor jou?

Voor mij betekent duurzaamheid lief zijn voor de planeet. Iedereen kan daar natuurlijk zijn eigen invulling aan geven, wat ik heel mooi vind om te zien. De één fietst de wereld over en de ander eet vegan. In mijn leven besteed ik hier vooral aandacht aan door niet met het vliegtuig te gaan, zelf kleding te maken of te repareren en ik koop sinds kort alleen nog maar duurzame en tweedehands kleding, iets dat soms best een uitdaging is als je houdt van shoppen.

Je loopt stage vanuit je studie Communicatie. Wordt in het curriculum ook aandacht geschonken aan pr?

Klopt, ik studeer Communicatie op de Hogeschool van Utrecht. In mijn opleiding wordt er niet veel aandacht aan pr besteed, maar ik heb wel al wat ervaring opgedaan. Ik heb een bestuursjaar gedaan bij mijn studievereniging. In mijn bestuursjaar was ik voorzitter van de pr-commissie. Samen met een groep studenten organiseerde ik ‘studie gefocuste’ evenementen zoals een netwerkborrel en creatief schrijven workshop. Ik zit ook nog bij het Instagramteam van mijn opleiding en werk veel op open dagen, we proberen dan toekomstige studenten te inspireren en informeren over de opleiding en dan is het belangrijk om de opleiding goed te representeren. Het zijn hele andere werkzaamheden dan hier bij Blyde maar ik denk dat het doel uiteindelijk hetzelfde is; zoveel mogelijk mensen goed bereiken.

Wat is iets wat niemand uit het team van jou weet?

Dat ik een echte zoetekauw ben: je kan me altijd wakker maken voor taart, koekjes en snoepjes!

Over 5 maanden is je stage ten einde, heb je al een idee wat je na de komende maanden wilt gaan doen?

Zo gek om voor te stellen! Niet alleen mijn stage eindigt, maar ook mijn opleiding. Ik vind het studentenleven nog veel te leuk om er afstand van te nemen. Ik denk er daarom aan om een master te doen in de richting van kunst, sociologie of veranderkunde. Als ik geen leuke master kan vinden, denk ik dat ik eerst maar een jaar ga werken. In dat geval wil ik ook een maand spenderen in Parijs, want die stad is echt een parel!