Meet Mette (21), onze nieuwe collega die tot en met februari 2022 stage komt lopen. Met veel enthousiasme en passie is ze twee maanden geleden begonnen bij Blyde. Mette beter leren kennen? In het onderstaande interviewtje lees je onder meer wat haar stoutste dromen en favoriete weekend hang-outs zijn!

Je hebt de bachelor Communicatie en Multimedia Design net afgerond. Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij B Corp Blyde? 

Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik vooral veel voldoening haal uit het onderzoeken van communicatievraagstukken en het uitwerken van creatieve ideeën en concepten. Dat doe ik het allerliefst voor organisaties en bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid. Zo heb ik bijvoorbeeld al stagegelopen bij Mudjeans, Multitude en Pieter Pot. Toen ik Blyde tegenkwam en las over de verschillende duurzame opdrachtgevers waar zij samen impact mee maken was ik dan ook meteen enthousiast. Doormiddel van dit traineeship hoop ik meer te leren over de strategische kant van communicatie en pr. 

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Hoe draag jij zelf bij aan een betere planeet?

Ik vind voeding en gezondheid heel interessant (en lekker) en probeer op dit vlak duurzame keuzes te maken. Zo eet ik zoveel mogelijk vegetarisch en biologisch. Daarnaast let ik bewust op wat ik consumeer. Dit doe ik door bijvoorbeeld duurzame of tweedehands kleding te kopen. Overigens niet alleen uit duurzaamheidsoogmerk: in het weekend vind ik het heerlijk om rond te struinen door kringloopwinkels opzoek naar mooie pareltjes.

Welk boek zou jij iedereen willen aanraden om te lezen?

Het ‘Happy 2050 scenario’ van Babette Porcelein. In dit boek onderzoekt Babette wat het hoogst haalbare scenario is voor een veilige, fijne en duurzame toekomst. Wat ik zo tof vind aan dit boek is de positieve insteek en alle concrete handvaten die worden gegeven om zelf bij te dragen aan een betere wereld. 

Wat is iets wat niemand uit het Blyde team van jou weet? 

Ik ben een enorme Scandinavië fan. Leven naar het Deense hygge of het Zweedse lagom, iedere dag genieten van een fika – ik ben gek op kaneelbroodjes – minimalistisch design, Lego: what’s not to like? Het lijkt mij heel gaaf om een tijdje in Denemarken of Zweden te wonen. 

Nu nog even niet aan denken natuurlijk, maar: In februari is je stage ten einde, heb je al een idee wat je daarna wilt gaan doen? 

Hopelijk heb ik tegen die tijd een hele bak ervaring opgedaan over het communicatie en pr-vak en weet ik of pr iets voor mij is, of ik mijzelf later werkzaam zie in deze wereld. Tegelijkertijd wil ik me oriënteren op een vervolgstudie: nog een bachelor of een masterstudie sluit ik niet uit. Ik zou het bijvoorbeeld razend interessant vinden om nog meer te leren over gedragsverandering in combinatie met duurzaamheid.