Meet Lyenne (21), onze nieuwe collegaMet veel positiviteit en enthousiasme is ze in februari begonnen bij Blyde als impact trainee. Lyenne beter leren kennen? In het onderstaande interview lees je o.a. over haar geheime talenten en ambities! 

Je hebt de bachelor Communicatiewetenschap bijna afgerond. Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij B Corp Blyde? 

Ik heb tijdens mijn opleiding helaas weinig de kans gekregen om ervaring op te doen in het werkveld, waardoor het lastig is om erachter te komen wat ik na mijn bachelor wil gaan doen. Daarom heb ik de teugels zelf in handen genomen en ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf dat aansluit bij mijn idealen, waar ik tijdens het schrijven van mijn scriptie ervaringen kan opdoen en waar ik mezelf verder kan ontwikkelen. De kennis die ik tot nu toe heb opgedaan tijdens mijn opleiding hoop ik bij Blyde toe te passen. Ik kan niet wachten om nieuwe dingen te leren, zowel over communicatie- en pr-strategieën als over duurzaamheid! 

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Hoe draag jij zelf bij aan een betere planeet? 

Ik doe mijn best om zo goed mogelijk bij te dragen aan een betere wereld, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Ik zie het dan ook als een leerproces. Zo probeer ik zo veel mogelijk biologisch en vegetarisch te eten. Daarnaast probeer ik zo weinig mogelijk voedsel te verspillen en minder nieuwe producten te kopen of deze te kopen bij duurzame bedrijven.  

Welk boek zou jij iedereen willen aanraden om te lezen? 

Ik houd me veel bezig met mindset en mentale kracht, het liefst in combinatie met sport. Op deze manier probeer ik mezelf zoveel mogelijk te ontwikkelen en uit te dagen in het leven. Deze dingen worden o.a. besproken in het boek ‘Nu of nooit’ van Dai Carter. Het geeft handvatten om je eigen mentale kracht te verbeteren, waardoor je uiteindelijk veel meer uit het leven haalt. Echt een aanrader! 

Wat is iets wat niemand uit het Blyde team van jou weet? 

Ik speel al van kleins af aan piano en houd van zingen! Ik vind het bijzonder wat muziek met mensen kan doen en haal er zelf altijd heel veel energie uit. In Amsterdam heb ik helaas geen piano, maar als ik in Limburg bij mijn ouders ben, spendeer ik er altijd wel een paar uur aan! 

Nu nog even niet aan denken natuurlijk, maar heb je al een idee wat je na je stage wilt gaan doen?  

Ik hoop dan een heleboel nieuwe dingen geleerd te hebben, zowel op het gebied van duurzaamheid als communicatie en PR. Mijn belangrijkste doel in het leven is om te doen wat ik leuk vind. Wat dat op dat moment is, zal hopelijk de aankomende 6 maanden duidelijker worden. Ik laat het lekker op me af komen en focus me voor nu op het creëren van een positieve impact!