Gender, mentale gezondheid, culturele achtergrond en opleidingsniveau: eigenschappen waarop je niet altijd invloed hebt, maar die vaak meewegen in de kansen die je in het leven krijgt. Om hier bewustwording over te creëren en diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid op de werkvloer op een speelse manier te stimuleren, lanceren we met trots het eindresultaat van een krachtenbundeling met onze Amsterdamse B Corp vrienden. Introducing: Let’s play equal – The most unfair game in the world.  

Veel organisaties zijn zich ervan bewust dat het belangrijk is om een diverse en inclusieve omgeving te creëren waarin alle medewerkers zichzelf kunnen zijn. Maar terwijl JEDI (justice, equity, diversity en inclusion) vaker ter sprake komt, heeft slechts 27% van de organisaties in Nederland een diversiteits- en inclusiebeleid*. Om de broodnodige transitie naar gelijkwaardigheid op de werkvloer te versnellen, sloegen we de handen ineen met BR-ND People, Greenjobs.nl en Misteli creative agency voor de creatie van een taboedoorbrekend bordspel dat soms ongemakkelijke, maar o zo belangrijke gesprekken faciliteert. Na een intensief ontwikkelingsproces, ondersteund door B Lab Benelux, wordt het eindresultaat vandaag gelanceerd op de B for Good Leaders Summit in Amsterdam.

 Hoe werkt het?

Je speelt Let’s play equal in een groep van minimaal 4 en maximaal 8 personen. Bij de start krijgt elke speler een kaart van een persoon met eigenschappen waaronder gender, mentale gezondheid, culturele achtergrond, opleidingsniveau en seksuele voorkeur. De verhalen van personages zijn geinspireerd op diepte-interviews met echte mensen. Net als in het echte leven bepalen hun eigenschappen de startposities – en dus privileges – van de spelers. Tijdens het spel ga je met elkaar in gesprek over uiteenlopende levensgebeurtenissen, zoals verliefd zijn op iemand van dezelfde gender, gediscrimineerd worden of promotie willen maken op je werk. Of de gebeurtenis positief of negatief uitpakt voor je personage, bepaalt of en in hoeverre je vooruit beweegt. Discussieer, leer en reflecteer: wie heeft de grootste kans om te winnen in ‘the game of life’?  Volg alle ontwikkelingen op LinkedIn en pre-order nu via www.letsplayequal.com