Blyde Benelux hielp telecomprovider Tele2 vlak voor de kerstdagen met de campagne #hatersgonnalove, waarbij Nederlanders werden opgeroepen om online haat met liefde te bestrijden
Amsterdam, 20 december 2017.
Vandaag kunnen Amsterdammers op lijn 2 voor het eerst in de geschiedenis gratis reizen door in te checken met ‘liefde’. De OV-chipkaart blijft vandaag daarbij dus in jouw zak. De speciale tram van lijn 2 is te herkennen aan de opvallende bestickering en de tekst #hatersgonnalove. De halte op het Koningsplein is voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘liefdes-halte’, speciale hostesses verwelkomen reizigers bij de tramhalte. Dit live experiment is een initiatief van telecomprovider Tele2 en een manier om aandacht te vragen voor hun oproep aan Nederland om, in aanloop naar Kerst, (online) haat met liefde te beantwoorden. Met deze ‘live’ actie wordt direct duidelijk dat je wordt beloond als je liefde verspreidt, zowel online als in het ‘echte leven’. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat zeven op de tien Nederlanders helemaal klaar zijn met online negativiteit. Nederland vindt dat het aantal boze reacties online in drie jaar tijd flink is toegenomen (62%) en dat de toon harder is geworden (66%).
Over #hatersgonnalove
Om de online negativiteit tegen te gaan, roept Tele2 iedereen op om vanaf vandaag met de hashtag #hatersgonnalove zo veel mogelijk positiviteit te verspreiden. Het doel is om ‘online haters’ aan te pakken door liefde te geven. Cilesta van Doorn, Managing Director Brand & Marketing Communication van Tele2: “Wij geloven dat iedereen zich onbeperkt zorgeloos in bijvoorbeeld Instagram of YouTube moet kunnen onderdompelen. Dit betekent wat ons betreft ook dat iedereen vooral van de leuke kanten moet kunnen genieten – zonder geconfronteerd te worden met online negativiteit. We vinden dat wij hier een belangrijke rol in moeten spelen en vanuit de kerstgedachte roepen wij Nederland op om online haters te overladen met liefde met de hashtag #hatersgonnalove. Want liefde is altijd sterker dan haat.”
Recente reacties