New teamie alert! Sinds september wordt Blyde versterkt door Dani die tot en met februari meedraait als impact stagiaire. Met haar positieve instelling en nieuwsgierigheid kijkt ze ernaar uit om de komende maanden aan de slag te gaan. Wil je meer weten over Dani? Lees dan haar interview!

Je bent bezig met de opleiding Communicatie. Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij B Corp Blyde?
Sinds het eerste jaar van mijn studie ben ik verliefd op het PR-vak. Het was mij nog niet gelukt om hier ervaring in op te doen, totdat ik afgelopen winter verhuisde naar Utrecht vanuit Groningen. Dit bracht mij dichter bij het vak. Toen ik via via over Blyde hoorde, was ik meteen enthousiast. Ik vind het zó tof om op bedrijfsmatig niveau iets voor de wereld te kunnen doen. Daarnaast voelde de sfeer meteen goed toen ik op sollicitatiegesprek kwam. Toen wist ik zeker; ik wil mijn afstudeerstage lopen bij Blyde.

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Hoe draag jij zelf bij aan een betere planeet? 
Als student probeer ik duurzaamheid en besparen met elkaar te combineren. Zo schrijven wij thuis de datum op producten wanneer deze worden geopend, zodat we makkelijk kunnen zien wat als eerst op moet. We koken regelmatig met de ingrediënten die we nog hebben liggen, zodat we én niets weg hoeven te gooien, én we niet elke keer nieuwe boodschappen hoeven te halen. Verder ben ik gek op kleding! Ik verkoop mijn niet gedragen kleding op Vinted en haal van mijn verdiensten weer nieuwe pareltjes. Daarnaast geven we vaak binnen de vriendinnengroep kleding weg, zodat kleren altijd een tweede leven krijgen. 

Welke podcast zou jij iedereen willen aanraden om te luisteren?   
Dat is ‘Voorheen Schaamteloos Randstedelijk’, en dan met name het nieuwe concept. Podcastmakers Doortje Smithuijsen en Perre van den Brink ontvangen vragen van luisteraars, waar zij een podcastaflevering aan wijden. Dit zijn veelal maatschappelijke thema’s, waar ze eerst onderzoek naar doen en interviews houden onder mensen die te maken hebben met het onderwerp. Het is een goede combinatie van informatie en humor, waardoor ik het op ieder moment van de dag kan luisteren. 

Wat is iets wat niemand uit het Blyde team van jou weet?
Dat ik niet eenmaal, maar tweemaal au-pair ben geweest in Italië! Beide keren was ik er een maand, omdat de kinderopvang daar sluit in de zomer. Het was een geweldige manier om de cultuur te leren kennen, maar het heeft er ook voor gezorgd dat ik graag nog een keer wat langer in het buitenland wil wonen. Ik weet totaal nog niet waar ik dat zou willen, time will tell…  

Nu nog even niet aan denken natuurlijk, maar: over 5 maanden is je stage ten einde, heb je al een idee wat je daarna wilt gaan doen?
Als het goed is, ben ik over vijf maanden volledig afgestudeerd! Ik kan stiekem niet wachten om aan het werk te gaan. Dat ik verder wil in het PR-vak staat vast, maar hoe dat eruit gaat zien weet ik nog niet. Eerst afstuderen!