New teamie alert! Sinds juni wordt Blyde versterkt door Myrthe die de komende 5 maanden zal meedraaien als impact trainee. Met haar enthousiasme en nieuwsgierige blik kijkt ze ernaar uit om de komende maanden aan de slag te gaan met deze carrièreswitch. Wil je meer weten over Myrthe? Lees dan haar interview!

Je werkte als sommelier bij de Scheepskameel. Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij B Corp Blyde?
Ik heb net een studie milieuwetenschappen afgerond en ben bezig met een carrièreswitch. Ik kwam toevallig op het spoor van Blyde door het luisteren van een podcast en was na wat research heel erg enthousiast. Het zijn van een B-Corp, Moeder Aarde als CEO, de missie van het bedrijf, het creërende onderdeel. Ervaring in de PR heb ik niet, daarom leek een stage mij een fijne en laagdrempelige manier om kennis te maken met het PR-vak.  

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Hoe draag jij zelf bij aan een betere planeet?
Ik probeer het minimalisme als uitgangspunt te nemen en keuzes in mijn koopgedrag kritisch en bewust te maken. Ook ga ik zuinig om met mijn spullen en investeer ik graag in kwaliteit. Dat is iets wat ik altijd al heb gedaan, en heeft de afgelopen jaren veel meer betekenis voor mij gekregen. Hoe langer je spullen meegaan, hoe minder je hoeft te kopen. Daarnaast eet ik voornamelijk vegetarisch, scheid ik mijn afval, houd ik mijn energieverbruik ver onder het gemiddelde en probeer ik zo min mogelijk te vliegen. Tot slot vind ik het belangrijk open te staan voor interactie. Kijk om je heen en maak contact. We moeten het uiteindelijk samen doen, verbinding is hierin ontzettend belangrijk.

Welk boek zou jij iedereen willen aanraden om te lezen? 

Het eerste transport van Heather Macadam. Een boek over het eerste vrouwentransport richting Auschwitz en hun leven daar. Ik heb tijdens het lezen meerdere keren een traan gelaten. Prachtig geschreven en zo waardevol om te lezen, zeker tegen de achtergrond van de groeiende xenofobie in de wereld.

 

Wat is iets wat niemand uit het Blyde team van jou weet?

Dat ik na het afronden van mijn eerste studie kunstgeschiedenis naar Berlijn ben verhuisd om in een galerie te werken. Het werken in een galerie was hem niet voor mij, maar Berlijn vond ik geweldig. In de weekenden stond ik regelmatig in de Berghain.

 

Nu nog even niet aan denken natuurlijk, maar: over 5 maanden is je stage ten einde, heb je al een idee wat je daarna wilt gaan doen?

Ik zit nu nog heel erg in de onderzoekende fase. Horeca is in heel veel opzichten totaal anders dan een kantoorbaan. Je een voorstelling maken over wat wel of niet een goeie match zou kunnen zijn, is moeilijk als je er geen duidelijk beeld van hebt. Ik wil in ieder geval blijven leren en groeien. Het liefst aan de hand van een baan bij een B-Corp waar ik tevens mijn creativiteit kwijt kan.