In de week dat Patagonia bekendmaakte het B Corp gecertificeerde bedrijf weg te geven om klimaatverandering te bestrijden, volgde ons team een B Leader training. We dompelden ons twee dagen onder in de ins en outs van het proces van de internationale B Corp certificering. We kunnen niet wachten om organisaties te begeleiden/ondersteuning te bieden in (de voorbereiding op) het B Corp-certificeringsproces. En om ze van A tot Z te helpen hun positieve impact op mens, milieu en maatschappij te vergroten.

B Corp: business as a force for good 

Sinds 2019 is Blyde een B Corp. Het keurmerk wordt sinds 2006 uitgegeven door de Amerikaanse non-profitorganisatie B Lab. B Lab beoordeelt jouw organisatiebeleid, -activiteiten en -doelen op het gebied van maatschappij en milieu. B Lab noemt dat ook wel: “business as a force for good”, je organisatie inzetten om positieve impact te maken op de wereld, in plaats van hem te vervuilen en onethisch te handelen. B Corps meten hun succes dus aan meer dan alleen financiële winst: sociale- en milieuwinst is minstens net zo belangrijk.   

Hoe sta jij ervoor? Doe de test! 

Wist je dat je online gratis en vrijblijvend het B Impact Assessment kunt invullen? Zo krijg je een handig overzicht hoe goed je bezig bent als bedrijf, en op welke vlakken je nog kunt verbeteren om écht impact te maken. Scoor je 85 punten of meer? Dan wordt het tijd om echt voor die B Corp certificering te gaan. 

Hulp nodig bij je B Corp certificering? 

De B Leader training leverde bakken inspiratie en energie op. De B Leader training maakt ons nóg trotser om te werken met bedrijven die niet de beste ter wereld willen zijn, maar het beste vóór de wereld. Binnenkort delen we meer over wat we voor bedrijven kunnen betekenen op dit gebied. Heb je behoefte aan ondersteuning? Neem contact met ons op via info@blyde.be.